27 години "В часа на синята мъгла"

  06 Март 2021, 11:42           403        0

Снимка: личен архив

 


27-мият си рожден ден днес празнува емблематичното за българските култура и изкуство радиопредаване „В часа на синята мъгла“, излъчвано по националното „Дарик радио“, с автор и водещ д-р Райна Дамяни и духовен кръстник Пейо Яворов. Предаването е създадено на 6-ти март 1994-та година и до ден днешен е уникален по рода си специализиран формат за изкуства, с вярна слушателска аудитория, безброй приятели, професионален екип и извоювано място в националния радиоефир. Излъчени са над 1500 предавания наживо, с участието на хиляди гости, видни представители на българската интелигенция и различните изкуства.

Авторът на предаването, д-р Райна Дамяни, е доктор по културология и обществени комуникации, популярен журналист с 30 годишна история в радио, телевизия и печат, куратор на изложби и организатор на редица културни събития. Носител е на 20 медийни и арт награди, сред които и голямата награда на София за културна журналистика. Автор е на научното изследване "Системата на културното наследство в България и новата медийно-информационна среда."

Желаем на „В часа на синята мъгла“ и прекрасната Райна Дамяни все по-силен глас в ефира, глас – проводник на висока култура и класа, още повече верни слушатели, все по-интересни гости и нови хоризонти, защото за българските творци и ценители на изкуството „друго време и другаде няма“.


              Екипът на Издателство „Библиотека България“

коментари

Добави коментар