Александър Иванов: "Винаги сега. Утре вече е минало."

  01 Февруари 2019, 18:34           668        0

Снимка: личен архив
Александър Иванов е роден на 9 септември 1986 г. Завършил е езикова гимназия и УНСС със специалност "Международна Търговия и Развитие". Работи като експерт продажби в бизнеса с автомобили. Редактор е в екипа на списание Нова Асоциална Поезия. Автор е на стихосбирката "Изживей ме", 2017 г. 
 
Редакторът на книгата му, Ива Спиридонова казва за нея: “Пред Вас е една книга, чиито метафори не са отричане на живота, а утвърждаване на изгарянето. Страници, в които отдаването е действие, равнозначно на самоубийствено съществуване чрез другия. Книга с изключителна сила на въздействие, криеща се в искреността на споделеното себе си, в смелостта на излизането извън душата, за да се търсиш отвъд, там, където те няма, там, където никога няма да бъдеш намерен. "
 
Няколко месеца след излизането на стихосбирката, през април 2018 г., Александър Иванов е един от претендентите в литературния конкурс "Южна пролет", Хасково, в категория "Поезия".
 
Авторът споделя: "Пиша, за да се лекувам. От самия себе си. Не е призвание, още повече пък работа. Ако се превърне в такава, това означава да стане ежедневие, а то убива. Убива всичко истинско. Убива самия автор. Убива свободата му."
 

 

ВХОД

в лабиринта

на страстта

има два изхода

единият е болката

а другият – смъртта

любовта е само вход

 

***

идваш като зимата

в съня ми

 

никога

не ме събуждай

отведи ме с теб

в нашата сутрин

 

нека паднем

като залеза

в мрак

 

***

любовта лети

като черна птица

с разперени криле

над полето на живота

 

и търси рамото на

което може да кацне

само за да

умре

 

ДО ЖИВОТ

любовта ни арестува

докато крадем

от времето

което ни остава

заедно

коментари

Добави коментар