Библиотека България обявява конкурс „Последният месец на лятото“

  19 Август 2018, 18:45           328        0

Приятели, с удоволствие ви предлагаме да се включите в нашето ново начинание - заедно да изпратим лятото по един необичаен и неочакван начин - чрез вашето изкуство.

Предизвикателство е да успеем да уловим момент от деня или нощта, който да може да бъде разказан без думи. Същото е и ако думите събудят картина, която не държим в ръцете си, а си я представяме. А какво би станало, ако съчетаем думи и кадри в стремежа си да споделим спомен, който да остане не само за нас, а да разпали въображението и на още хора, които се възхищават на света на лятото?

Лятото е момент от годината, в който вдъхновението и усмивките са повече и желанието за пътуване, за приключения и любов е по-осезаемо. Тогава сякаш младостта се завръща у нас и всъщност няма значение на каква възраст сме, а е най-важно да бъдем там, където обичаме. Там, където нас обичат.

Изпратете ни авторска фотография заедно с текст, който вие сте написали и няколко думи за вас. Създайте вашата уникална комбинация от текст и визия. Ограничения по отношение на  това, което искате да ни представите, не поставяме, единственото условие е да се придържате към темата на конкурса. Нека да е лято!

В рамките на последния месец от лятото, от 23 август до 23 септември, ще събираме вашите идеи и представи за топлото време, за синьото в небето, за живота в морето, прохладната гора, градското лице на лятото, тъгата и радостите в любовта, разговорите с птиците, с животните…, за всичко, което ви вълнува. Най-доброто предложение за деня, ще публикуваме заедно с вашето име и кратка биография на официалната страница на Библиотека България в социалната мрежа: facebook.com/bibliotekabulgaria

Ще обявим победителите до 5 работни дни след приключване на конкурса. Избраните трима от вас ще получат:

  • Първо място: парична награда в размер на 200 лв. + ваучер за покупка в магазин за арт изделия и ръчно изработени артикули „Слънчоглед
  • Второ място: парична награда в размер на 150 лв. + ваучер за рисуване в студио „Matzalo
  • Трето място: парична награда в размер на 100 лв. + ваучер за участие в escape room в „Hour Escape

 

Заедно с наградите, всеки от победителите ще може да си избере книга от фонда на издателството.

 

Журито е в състав: Светослава Мадарова, Олеся Николова, Ива Спиридонова и Симеон Аспарухов.

Очакваме вашето участие на office@biblioteka-bulgaria.bg и biblioteka@biblioteka-bulgaria.bg

Пожелаваме ви слънчево лято, много вдъхновение и успех на всички участници!

Екипът на Библиотека България

коментари

Добави коментар