Доброел Годрик Юлис. Карла и калинките на Ю

0.0
Десислава Грамадникова
Година на издаване: 2020-12
Брой страници: 36
Размер на изданието: 200х200
Корица: мека
ISBN: 978-619-9175-80-4
Редактор: Ива Спиридонова
Художник: Обрен Деляков
Фотограф:
Дизайн: Обрен Деляков

13.00 лв

Наличност: на склад 


Познавате ли младия гроуф Ю? Не? Възможно е и никога да не сте чували за него. Но съм сигурна, че вече сте любопитни да узнаете историята на този странен човек. Доброèл Годрик Юлис, накратко Ю, бил последният жив гроуф и пряк потомък на народа на Зеленооките и трябва да признаем, че всъщност не бил съвсем човек. Даже никак! Имал стройна фигура, остра яркочервена коса и, разбира се, странни зелени очи, като всички в рода му. Само че Ю не познавал никого от тях, защото не помнел семейството си и нямал никакви спомени от миналото. Не знаел нито кои са родителите му, нито какво всъщност представляват гроуфите. А те, за негово голямо съжаление, не били сред най-добрите и умни същества във Вселената. Били просто крадци на мечти – свадливи, винаги сърдити и не особено красиви. Добре че, освен по очите, Юлис не приличал много на тях. Но едно нещо със сигурност наследил от предците си – крадял първата мечта на всяко дете. Как ли? Било лесно, защото макар да живеел сред хората, той бил напълно невидим за тях. Вече не го харесвате кой знае колко, нали? Но почакайте да чуете историята му докрай.


 

 


Една книга за споделено четене. Авторът увлича деца и родители в красива приказка за приятелството, мечтите, видимия и въображаемия паралел в нашето съзнание. Заедно с Карла и младия гроуф Юлис се впускаме в забавни приключения, връщаме се към своите блянове и продължаваме да живеем в този вълшебен свят наречен Детство. Оригиналните илюстрации на Обрен Деляков правят книгата жива, запомняща се. С нетърпение очакваме следващата история.

Мария, майка на Доби и Пенко


Ами приказката наистина много ми хареса! Бих искала да прочета и продължението. Хареса ми истинското приятелство между героите, без значение, че са различни по произход (не знам как по друг начин да го кажа). Ю краде мечтите на децата, но Карла го приема, защото го разбира. Макар че е необикновен, тя го иска за приятел. Сякаш има нещо общо с книгата за Пърси Джаксън. И точно това ми харесва. Проявявам интерес към такива книги, където има повече фантастика и неща, които не можеш да обясниш с обикновени думи. Да прочетеш няколко части, да разбереш нещо ново. Смятам, че и други деца на моята възраст ще харесат тази история. Също мога да добавя, че е поучителна, взех си и поука, че истински приятел е този, който винаги ще те подкрепя, ще ти помага и най-вече ще те приема такъв, какъвто си.

Дара, 11г.

 


Мнения

Добави мнение