Говорим за Нея - Емилиан Примов и Симеон Аспарухов

  06 Март 2018, 17:55           50        0

„Говорим за Нея” е книга-диалог, чувствен и искрен, мъжки разговор с изразните средства на поезията, в който Емилиан Примов и Симеон Аспарухов търсят смисъла на любовта, изговаряйки я с думи, пресичайки и обогатявайки гледните си точки и осмелявайки се да ѝ дадат образ и име. Тази книга провокира сърцето във вас също да открие и признае името на любовта за вас самите, учи ни на обичане, защото сама по себе си е метафора на живота, а той не е нищо друго, освен любов. 

Коя е Тя? Тази, която ни подарява смисъла и носи в себе си живота. Основната съставка на мечтите. Посоката на въртене на света. Стъпките на сърцето. Женският род на битието, изправен пред мъжкото начало, в очакване на сътворението. Двама мъже говорят за Нея, в един своеобразен поетичен диалог, пресичайки и обогатявайки своите гледни точки, осмелявайки се да ѝ дадат образ, а вероятно и име. 

Рисуват детайлите, влюбват се с думите, разказват за срещата на душите си с Нея. Искрено, по мъжки смело, истински и затова безкрайно красиво. Поезията в тази книга е метафора на живота в най-истинския му смисъл, а думите са само споделена тайна за докосването до чудото, което всички ние търсим. За всекиго от нас то си има име. Тя си има име. Как се казва за теб? Да поговорим за Нея...

Ива Спиридонова, редактор


 

коментари

Добави коментар