Пиша за нещата, които виждам и от които се вълнувам

  12 Януари 2021, 19:34           970        1

Снимка: Десислава Грамадникова

 


Поетът Симеон Аспарухов е голям почитател на Българското национално радио„От дете пораснах с радиото, защото това беше информационна кутия, около която се събирахме вкъщи. Радиото остана и до днес в моя дом“.

В предаването „Графити по въздуха“ той сподели, че пише „за този свят, който подминаваме, за който всички твърдим, че го разбираме, но се оказа, че го омаловажаваме и подминаване с ежедневните си действия и постъпки“.

Книгата „Приказка за теб“ вече е достъпна за читателите, тя е колекция от стихотворения, които са писани в рамките на четири години.

„Много от текстовете отпаднаха, които съм написал в този период, но с моя редактор Маргарита Петкова много внимателно селектирахме кое да остане, за да се оформи една линия, която да няма зигзаги, всичко да бъде много плавно, да бъде елегантно и да бъде актуално, защото аз съм съвременник и пиша за нещата, които виждам и нещата, от които се вълнувам“.

 

2020 година беше изключително повратна година в живота на всеки: 

„Когато е наблизо страхът от страха, тогава човек показва едно друго лице, тогава излизат други мисли“. 

Интервюто на Светлана Дичева със Симеон Аспарухов в предаването ''Графити по въздуха'' можете да чуете ТУК.


 

коментари

Добави коментар

Екатерина Ганчева 15.01.2021 г., 13:46 ч.

Понеже и аз като теб обичам нещата да са както трябва, ще остискам да получа книгата ти лично от теб на нейната премиера в Пловдив!???? Прекрасна година, прекрасни мой поете! ❤