Приказка само за теб

0.0
Симеон Аспарухов
Година на издаване: 2021-01-08
Брой страници: 80
Размер на изданието: 210x145
Корица: твърда
ISBN: 978-619-7456-38-7
Редактор: Маргарита Петкова
Художник: Александрина Валенти
Фотограф:
Дизайн: Александрина Валенти

15.00 лв

Наличност: на склад
МЕТАФОРА


С трясък небето ме стресна,
изви се уплашено вятърът,
прелетя рязко птица в отвесното,
заслепиха ме лумнали факли.
Аз вървях след тях нататък
по пътека с обрулени макове,
минах през някакви релси напряко,
покрай перони, смълчани в очакване.
Без да зная къде съм тръгнал,
с всяка крачка налучквах посоката,
подминавах настръхнали ъгли
и усещах, че ти си наоколо.
В този свят на джуджета и великани
времето няма стрелки. То се носи по вятъра.
Днес сме тук, а утре ни няма –
любовта е която остава.
И тя не е метафора.

© Симеон Аспарухов


 

 

С всяка закупена „Приказка само за теб“ вие дарявате 2,00 лв. на новооткрития Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания в с. Опицвет, общ. Костинброд, Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.

http://www.decaohz.org/bg/


ДУМИ ОТ РЕДАКТОРА

Всички от вас, които ме познават, знаят, че не съм от вечнопрепоръчващите, ако ми позволите препратката към „Вечнозаседаващите“ на В. В. Маяковски. Правя това уточнение единствено с цел да подчертая, че когато представям пред читателската аудитория български творец, то не е по приятелско загрижие или на принципа noblesse oblige. Правя го с цялата си отговорност и убеденост, че Симеон Аспарухов е доказал вече себе си като автор, доказал се е като личност, която не прави компромиси с литературните традиции и работи за съхраняването им и за по-нататъшното им развитие.

Първата му книга „Дни за обичане“ получи широк положителен отзвук у читателите, които търсят стойностни произведения и които с нетърпение дочакаха „Приказка само за теб“. Сами ще се убедите, че Симеон Аспарухов се откроява със свой собствен поетичен глас, с тематика, синхронизираща на времето, в което живеем, с проблематика, която повечето стихописци избягват, поради нейната сериозност. Стиховете му притежават онази образност и достоверност, която е толкова необходима днес, че читателите се припознават в творбите му, приемат ги като свои, а всички най-добре знаем, че това е правилното мерило за значимостта на един автор.

Не разхвалвам, заставам зад всяка своя дума. Така, както заставам зад думите на Симеон Аспарухов, защото той не е самотен бегач на къса дистанция, а по-скоро маратонец, който носи отговорност към таланта, морала и гражданската си позиция.

 

След като четете моите думи, значи вече сте убедени в това, което казвам, защото стиховете вече са приютени в сърцата ви. Разгръщайте ги от време на време там.


Маргарита Петкова
 


Мнения

Добави мнение