Приятелят, когото нямам

Мартин Спасов

12.00 лв

Код: 978-619-7456-17-2

Наличност: на склад


    Добави в количката
Мартин Спасов е поет със свой собствен глас, който се откроява ярко сред кохортата на стихопишещите. Избрал класическата форма за своите стихотворения, той всъщност е много по-модерен от своите събратя по перо, защото виталните стрели на думите му уцелват сърцето на читателите именно чрез умението му да е точен без помпозност, да е честен без витиеватост и да е оголен до нерв и кост, без маниерност. „Приятелят, когото нямам“ е адресирана до всички, които ценят стойностната поезия, които не обичат клишетата, които имат нужда от приятел, когато „всичко се връща, освен онова, което искаш да върнеш.“ Приятелят, когото нямам всъщност е приятелят, когото носим в сърцето си, а поетът само ни помага да го преоткрием наново и да го оценим, защото „всеки сам си е причина да бъде между други сам.“


Маргарита Петкова, редактор


Днес съм щастлив заради радостта от аромата и вида на новата книга на Мартин Спасов – изключително благороден и талантлив човек, на когото съм благодарен не само, защото пише така, както малко хора на света могат, а защото ми позволи да вляза в света на "Приятелят, когото нямам", да разгледам, да разбера и да открия отговорите на въпроси, които досега не бях задавал на никого. Благодарен съм,че Мартин ми позволи да "илюстрирам" корицата на книгата със своя снимка, зад която той скри текстовете, пред които единствено мога да немея.

"Приятелят, когото нямам" не е заглавието, което бих сложил днес, бих променил с "нямах", поради простата причина, че Мартин Спасов има приятел. Аз. За мен е чест и привилегия да общувам и да приемам съвети и идеи от човек, какъвто е той. Благодаря!

Тази книга бавно, елегантно и триумфално завладява и последния опит да се противопоставиш на думите в нея.
Приех предизвикателството, хареса ми да остана там.
Можете да опитате и вие. Рядко лъжа за такива неща...


Симеон Аспарухов