Вие пишете, ние четем 2020 - Рисунки в жълто

  15 Юли 2020, 17:19           2752        0

Снимка: Библиотека България

 


 

Вие пишете, ние четем  е   предизвикателството,

с което посрещаме  топлите дни.  

Време е за ВТОРОТО ИЗДАНИЕ на нашия конкурс за ваш авторски текст.

 

Този път очакваме ВАШИТЕ разкази на тема

 

 Р И С У Н К И  В  Ж Ъ Л Т О 

 

Конкурсът е анонимен и се провежда за втора година. Няма възрастови ограничения. Авторите участват с един разказ с максимална дължина 10 машинописни страници, във формат word. Задължително условие е изпратените текстове да не са издавани досега. За неиздадено произведение се приема това, което към крайната дата за участие в конкурса не е публикувано (на хартиен носител или в електронна книга) от издател в обособен том, включително в сборник от множество автори. 

Творбите за конкурса "Вие пишете, ние четем" се изпращат в електронен вид, в два файла – един файл само с текста (неподписан) и един файл – с текста, с име, фамилия, адрес и телефон за обратна връзка, на адрес: 

office@biblioteka-bulgaria.bg

Срок за изпращане: 15.07-15.10.2020 г.


ЖУРИ:

 

Владимир Зарев - председател

Филолог, главен редактор в белетристичния отдел на списание „Съвременник“, член на Съюза на българските писатели.  Автор е на 19 романа, преведени на много европейски езици, а „Разруха“ е бестселър в Германия и САЩ. По романа „Битието“ е реализирана телевизионна екранизация - сериала „Дървото на живота“. През 2017 г. е удостоен с Държавна награда „Св. Паисий Хилендарски“ за изключителния си принос за развитието на националната културна идентичност и духовни ценности. През 2019 г. получава орден „Стара планина“ първа степен за изключително големите му заслуги в областта на културата и изкуството.

 

Весела Люцканова

Завършва Висшия инженерно-строителен институт. Работи като проектант, асистент, заместник-директор на Литературния фонд към Съюза на българските писатели, редактор във вестник „Строител” и издателство „Народна младеж”. Собственик е на издателство „Весела Люцканова”. Автор е на над 40 книги, от които 15 романа. Преводи на нейни творби са издадени на много езици. Удостоена е с редица награди, сред които „Голямото читателско жури”, 25 първи награди за разкази, публикувани в пресата, награда за съвременен роман на издателство „Христо Г. Данов” за романа „Щъркели на леда”, награда „Еврокон” за цялостно научно-техническо творчество, Американска международна награда за престиж и качество „Златна звезда”.

 

Ива Спиридонова

Филолог, преподава български и английски езици на деца, пише поезия и критика, редактор и рецензент на книги. През 2018 г. първата ѝ стихосбирката „Думите ми” е номинирана за Националната литературна награда за поезия „Усин Керим”, Чепеларе. През 2020 г., със стихотворението си „Довиждане до другия живот“, печели специална награда в Националния литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов”. Автор е на две стихосбирки. Понастоящем е творчески директор в издателство „Библиотека България”.


НАГРАДА

 

Наградата ще отиде при най-добрите 20 разказа - те ще бъдат издадени в тематичния сборник         

Р И С У Н К И  В  Ж Ъ Л Т О през 2021 г.

На 25 януари 2021 г. ще бъдат официално обявени имената на участниците, чиито авторски текстове ще бъдат включени в сборника.


Желаем ви вдъхновение!


 

коментари

Добави коментар