preview-2024 1

 

Уютната ви кухня въздиша с опияняващ аромат. Във фурната се материализира поредният кулинарен шедьовър от красивия календар на стената. Докато чакате, потъвате отново в новата вълнуваща книга, в чието създаване самите вие сте участвали.

Тази дръзка мечта може да стане съвсем реална, благодарение на именития фотограф Ивелина Чолакова и нейната кауза, посветена на издателство „Библиотека България“. 

Ивелина Чолакова е фотограф с над 15-годишен опит. Носител е на множество международни призове и грамоти, отличена е в топ 150 фотографи в световния сайт за сватбена фотожурналистика WPJA през 2019 година. Реализирала е една самостоятелна изложба с 36 женски портрета и има участия в редица други изложби. Предпочитан фотограф е на няколко български издателства, съвременни автори, музиканти, артисти. Наред с всичко това, нейна голяма страст е кулинарната фотография. Вярва, че щастието е в малките неща, които изпълват сърцето.

Фотографските проекти на Ивелина винаги са вълнуващи и предизвикателни, но един от тях се превръща в истинска традиция – кулинарният календар с кауза, който всяка година стотици семейства с нетърпение очакват да изпъстри домовете им и да изразят своята съпричастност с конкретна благотворителна акция.

Тази година Ивелина Чолакова е избрала да насърчи и подпомогне хората с талант, а именно – с част от сумата от всеки календар да подкрепи бъдещите автори дебютанти на издателство „Библиотека България“.

Изисква се особена храброст да акушираш на книга, и то на млад, непопулярен автор. За своя избор, Ивелина Чолакова споделя, че за нея няма по-подходящо място за раждане на  стойностни книги от „Библиотека България“ – където авторите се чувстват обгрижвани като първородни деца, а читателите се наслаждават на истински високо литературно ниво, чувствено отношение и интелектуална грижа.

Календарът е с 13 листа, с размер 235/297 мм, отпечатан на 230 г гланц хартия. Към красивите снимки на великолепни блюда в календара като подарък са приложени и картички с рецепти за тяхното приготвяне.

Ако искате да бъдете част от тази забележителна кауза, обединяваща изкуство, добър вкус и книги, поръчайте своя календар тук.  

Тиражът е лимитиран.

 

Зарина Василева, PR

Фотографии: Ивелина Чолакова 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички