Представяме ви Стелла Илиева. Тя е от София. Икономист по образование, но истински творец в душата си. Писател, създател на редица творчески инициативи, организатор на презентации и събития, неуморим търсач на таланти. Обича морето, изгрева и всичко красиво, но най-много –  децата. За нея изкуството отдавна не е страст, а начин на живот. Споделя, че „може да се възхити на всичко, създадено с талант“.

Стелла Илиева е автор на книгите:

„В очакване на утре“, 2012 година, сборник с новели.

„42 дни живот“, 2014 година –  искрена изповед за последния разговор с нейната майка, разказ за въпросите, които остават без отговор, за смисъла на живота, който, според авторката, продължава чрез нашите деца.

„Отхвърлени“, 2016 година – история, която ни връща около век и половина назад във времето, за да разкрие, че независимо от епохата, от постигнатия социален и материален статус, всеки от нас иска да бъде обичан.

През 2016 година записва курс по Творческо писане, а през 2017 завършва Майсторски клас с ментор Ангел Игов и задача да приключи новия си ръкопис. Романът е завършен, но все още „отлежава“, преди да поеме пътя към читателите. Единственото, което писателката споделя е, че действието се развива в наши дни, героите са пълнокръвни образи на хората, такива каквито сме всички ние, изпълнени с надежда, изправени пред предизвикателства и търсещи последния пъзел от мечтаната картина на живота – любовта.

През декември 2017 година Стелла е част от жури на конкурс „Коледа в писмо“.

Нейни инициативи са:

„България чете книги от български автори“. Представлява организирано дарение на книги от български автори за регионалната библиотека „Паисий Хилендарски“, Самоков, 2015 г.

„Книги без граници“. Целта на инициативата е популяризиране на съвременни български автори сред наши сънародници, живеещи в чужбина.

Реализираните кампании са дарили общо над 100 български книги на:

Българско неделно училище „Св.Иван Рилски“, Кеймбридж, Великобритания, две кампании

Българско неделно училище „Родна стряха“, Ларнака, Кипър, две кампании

Българско училище „Петър Берон“, Прага, Чехия, една кампания.

„Да свалим Фб маските“. Приятелски срещи и общуване очи в очи, като на фокус са теми от сферите на киното, театъра, литературата, музиката и изкуствата, поднесени от творци в тези области на културата. За предстоящото издание на инициативата, можете да прочетете тук.

За нас ще е предизвикателство да ви срещнем с нея и да разговаряме свободно за всичко, което вълнува светогледа ѝ. Коя е тя, защо е тук и в какво открива смисъла в живота си?

Очаквайте скоро Стелла Илиева при нас, без маска, истинска и откровена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички