Картина1

 

Живописният ноември ни награди с ослепително снежни дни, които възторжено приветствахме с чаша ухаен чай и поредната пленителна книга, разбира се. Има особен чар в това, не само да се насладиш на великолепен текст, но и щедро да го споделиш с другите, за да усмихнеш и техните умове.

Затова благодарим за щедростта на читателите ни и възможността да споделим избора им за ноември:

Хайде да заспим с добро!

Приказки

Какво е уютна зимна вечер без приказка? Цели шест топли приказки, разказани от Ирина Радионова и украсени с чудесните илюстрации на Теодор Даскалов са събрани в това красиво издание. Очарователни и нежни, строфите на Ирина Радионова водят детското въображение през снежни пъртини и блеснали градчета, за да открият чудесата наоколо и да ги направят по-реални от всякога.

 

Една специална библиотека

Разкази

Това една наистина специална книга, не само защото нейният автор Добрина Ангелиева спечели третото място в Националния конкурс „Вие пишете, ние четем“ 2020 г., но и защото дебютният ѝ сборник с разкази е подкрепен от Министерство на културата по програма „Помощ за книгата“, 2023.

„Една специална библиотека“ има за всекиго по нещо – фентъзи, хорър, хумор и сатира, магически реализъм. Стилът на Добрина Ангелиева разкрива обещаващ потенциал, образите в разказите ѝ са пълнокръвни, тя умее да покаже скритото, да оголи душата на героите си, да предизвика емоция и размисъл у читателя, без да се налага да натрупва излишни думи, без да е необходимо да се изгубим в страниците, а това са все белези на добрия белетрист.

 

Сирените на небесната полиция

Поезия

Нямам никаква представа как съм живяла без шантавата поезия на Иво Беров! В случая – шантавото е безспорен синоним на таланта. Добре, че животът е справедлив понякога и ме срещна с неговите „песни“. Той така небрежно нарича великолепните си стихотворения! Имах честта да съм редактор на тази книга. А ти, читателю, имаш честта да прихванеш малко от тази метафорична лудост, като едно е сигурно – след прочит ще осъмнеш с една идея по-човек. ~ Камелия Кондова, редактор

 

От края към началото

Поезия

Дебютната стихосбирка на Виолета Петрова е разказ за пътя към себе си, но началната му точка е краят на всичко, мястото, откъдето да се оттласнеш, за да се върнеш към светлината, която всъщност си. Тя разчупва стереотипите, че пътят има начало и край и доказва максимата, че в пътуването важна е отправната точка и често пъти не е важно откъде тръгваш. Важното е да стигнеш там, където пожелаеш да бъдеш в живота си. Движението при нея е като изгаряне – на любови, мостове, души и лица, за да се случи възраждането, да създаде феникс от пепелта на чувствата. И да полети в собствения си свят.

 

Щастлив съм

Роман

„Щастлив съм“ е жизнеутвърждаващ роман за израстването на едно момче в Благоевград в началото на 90-те години на миналия век. Роман за приемането и за това как Максим продължава
да живее напред, след като го застигат потресаващи и необратими факти. Сили му вдъхват безусловната обич и мъдростта в сплотеното му семейство, както и въодушевлението от нестихващия поток приключения с верни приятели.

 

Очакваме ви на среща с книгите и техните автори от 5 до 10 декември, 10:00-20:00 ч.; неделя до 19:00 ч., НДК, Полуетаж Изток, щанд А19, в рамките на 50-ти Софийски международен панаир на книгата:Библиотека България – нашето издателство за българска литература

Зарина Василева, PR

Фотографии: Библиотека България

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички