BB_IG_2

„Дяволът носи праВда“, Борислава Манова

 

Тази книга ме срещна не само с автора си, но и с поети и времена, били и преди нея. А подозирам, по някакъв особен начин и с такива, които ще са след нея. Тази книга е жена – обичаща и гневна, саркастична и нежна, ангел и дявол, воин в търсене на правдата. Знамето ѝ е кървавата рокля на миналото, воюва за признаване на греховете в настоящето и носи истината за бъдещето.

            Силна, разтърсваща, опияняваща, оголена до рани поезия, с която Борислава Манова категорично заявявя своето ново и ярко присъствие в съвременната българска литература. „Дяволът носи праВда“ е не само личен кръстоносен поход, тя е и възможност за разместване на пластовете от думи, които ни затрупват все по-безмилостно.

            Има книги, които заслужават читателското внимание без да се налага компромис с качеството, но същите често потъват в морето от посредственост. Има книги, които остават недооценени. Надявам се, че тази няма да е от тях. Защото „Дяволът носи праВда“ е честна, искрена и смела, книга с безспорна художествена стойност. А търсенето на справедливост в наши дни е явление. Борислава Манова също. И това не са празни думи. И пропаганда не е! Отдайте нужното ѝ внимание. Защото е справедливо.

Ива Спиридонова

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички