Екипът на Библиотека България

Маргарита Петкова - редактор, колумнист

Маргарита Петкова е автор на 18 поетични книги, за които през годините е удостоявана с престижни национални и международни награди. Освен поет, тя е публицист и преводач, колумнист в печатни и електронни медии. Член на Съюза на българските писатели и председател на департамент „Поезия“ в Асоциацията на софийските писатели.

Моника Комарницка - предпечат, художник, дизайн

Моника Комарницка завършва 164 ГПИЕ „Мигел де Сервантес“ и продължава образованието си в Национална художествена академия по специалността Книга и печатна графика. Един семестър от обучението си прекарва в Уелс. Известно време е главен художествен ръководител на дизайнерско студио Harmonica. Занимава се с изобразително изкуство, графичен дизайн и фотография, илюстрира детски книги.

АВ

Александрина Валенти - предпечат, художник, дизайн

Александрина Валенти завършва 4 ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“ с испански език, след което и бакалавърска програма по „Журналистика” в Нов Български Университет. Завършва магистратура „Визуален и иновативен дизайн” в Rome University of Fine Arts, Рим, Италия. Занимава се с рисуване, фотография, пише поезия и проза. Работи като графичен дизайнер и журналист. В началото на 2019 г. излиза от печат „Амаркорд” – дебютната ѝ стихосбирка.

СМ

Светослава Мадарова - фотограф, дизайн

Светослава Мадарова завършва Полиграфия в Техникум по полиграфия и фотография „Юлиус Фучик“. Много нейни фотографии се превръщат в корици на книги по света – САЩ, Франция, Испания, Мексико, Великобритания, Корея, Бразилия, Швеция, Дания и други. Тя е част от екипа на агенции Arcangel и Trevillionе, и един от най-предпочитаните професионалисти в България. Нейни кадри могат да бъдат разгледани в официалната ѝ страница Captured by Svetoslava. 

ИС

Ива Спиридонова - редактор, медиатор, колумнист

Ива Спиридонова е автор на три поетични книги, съсобственик и редактор в Издателство „Библиотека България“. Преподавател е по български и английски език, пише поезия, ревюта и критика в литературни платформи, редактира и рецензира книги, организира литературни събития. Съосновател на движението Нова Асоциална поезия, член на Асоциация на младите български писатели, член на Съюза на българските писатели.

СА

Симеон Аспарухов - управител, редактор, колумнист

Симеон Аспарухов е автор на три поетични книги. Съсобственик и управител в издателство “Библиотека България”. Работи като редактор, пише ревюта, поддържа рубрики в литературни платформи. Член на Съюза на българските писатели и Асоциацията на младите български писатели, кореспондент в Културни новини.

Всички