Екипът на Библиотека България

КК

Камелия Кондова - външен редактор

Камелия Кондова е родена през 1969 г. в Добрич. Автор на стихосбирките: „Повод за живот“, „Не и милост“ , „Как се обича художник“  „Тепърва ще се уча на живот“ , „Небе под ада“, „Малки смърти“, „Бай Георги има тъжни рамене“, „Неделята, която беше в понеделник“, „Спомням си, че и без тебе съм живяла“. Отличавана е с Голямата награда на националния конкурс „Петя Дубарова“, с Голямата награда на националния конкурс „Веселин Ханчев“ (двукратно), с Първа награда на в. „Литературен глас“ – Стара Загора, с Първа награда от националния конкурс „Петър Алипиев“ (2003 год.) , Наградата на СБП за „Малки смърти“, наградата „Изворът на Белоногата“, наградата на името на Дора Габе и др. Редактор е на над сто поетични и десетки прозаични книги на български автори през последните  30 години.

 

РИ

Радмила Иванова - предпечат, графичен дизайн

Радмила Иванова завършва 90 СОУ „Хосе де Сан Мартин“, степен „Бакалавър“ в УниБИТ със специалност „Библиотечен и информационен мениджмънт“, както и графичен дизайн в цялостната програма на SoftUni Creative. Усъвършенства уменията си с още няколко курса: Logo and Visual Identity, Graphic design for Marketing, UX/UI Design и Book Illustrations. Занимава се с графичен дизайн, предпечат на книги и рекламни материали.

Моника Комарницка - предпечат, художник, дизайн

Моника Комарницка завършва 164 ГПИЕ „Мигел де Сервантес“ и продължава образованието си в Национална художествена академия по специалността Книга и печатна графика. Един семестър от обучението си прекарва в Уелс. Известно време е главен художествен ръководител на дизайнерско студио Harmonica. Занимава се с изобразително изкуство, графичен дизайн и фотография, илюстрира детски книги.

АВ

Александрина Валенти - предпечат, художник, дизайн

Александрина Валенти завършва 4 ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“ с испански език, след което и бакалавърска програма по „Журналистика” в Нов Български Университет. Завършва магистратура „Визуален и иновативен дизайн” в Rome University of Fine Arts, Рим, Италия. Занимава се с рисуване, фотография, пише поезия и проза. Работи като графичен дизайнер и журналист. В началото на 2019 г. излиза от печат „Амаркорд” – дебютната ѝ стихосбирка.

СМ

Светослава Мадарова - фотограф, дизайн

Светослава Мадарова завършва Полиграфия в Техникум по полиграфия и фотография „Юлиус Фучик“. Много нейни фотографии се превръщат в корици на книги по света – САЩ, Франция, Испания, Мексико, Великобритания, Корея, Бразилия, Швеция, Дания и други. Тя е част от екипа на агенции Arcangel и Trevillionе, и един от най-предпочитаните професионалисти в България. Нейни кадри могат да бъдат разгледани в официалната ѝ страница Captured by Svetoslava. 

ИС

Ива Спиридонова - редактор, медиатор, колумнист

Ива Спиридонова е автор на три поетични книги, съсобственик и редактор в Издателство „Библиотека България“. Преподавател е по български и английски език, пише поезия, ревюта и критика в литературни платформи, редактира и рецензира книги, организира литературни събития. Съосновател на движението Нова Асоциална поезия, член на Асоциация на младите български писатели, член на Съюза на българските писатели.

СА

Симеон Аспарухов - управител, редактор, колумнист

Симеон Аспарухов е автор на три поетични книги. Съсобственик и управител в издателство “Библиотека България”. Работи като редактор, пише ревюта, поддържа рубрики в литературни платформи. Член на Съюза на българските писатели и Асоциацията на младите български писатели, кореспондент в Културни новини.

Всички