Екипът на Библиотека България

АВ

Зарина Василева - PR

Зарина Василева е доктор по онлайн журналистика и хоноруван преподавател в катедра „Пресжурналистика и книгоиздаване“ на ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Дългогодишен журналист и комуникационен експерт, член на АЕЖ-България. Удостоена е с „Награда за журналистика за развитие 2020“ и Награда за етична журналистика „Time Heroes 2022“, както и с редица литературни награди. Интересите ѝ са насочени към: медии, комуникации, култура, изкуство и литература

АВ

Ивелина Чолакова - фотограф

Ивелина Чолакова е отдадена на фотографията лично и професионално повече от 14 години. Разгръща възможностите си в това изкуство, с подчертан акцент върху сватбената и портретната фотография. Реализирала е самостоятелна изложба с 36 женски портрета, а нейни фотографии са включени в редица други изложби, както и в луксозните, печатни албуми на Фото Форум. Предпочитан фотограф е на няколко български издателства и брандове, както и на известни личности от света на изкуството и културата. Вярва, че всяка история заслужава да бъде професионално и качествено съхранена, така че да запази атмосферата на събитието и емоциите на участниците в него. Обича да предизвиква хората да се видят с други очи, да открият красотата си по нов начин и да се заобичат повече.

СМ

Светослава Мадарова - фотограф, дизайн

Светослава Мадарова завършва Полиграфия в Техникум по полиграфия и фотография „Юлиус Фучик“. Много нейни фотографии се превръщат в корици на книги по света – САЩ, Франция, Испания, Мексико, Великобритания, Корея, Бразилия, Швеция, Дания и други. Тя е част от екипа на агенции Arcangel и Trevillionе, и един от най-предпочитаните професионалисти в България. Нейни кадри могат да бъдат разгледани в официалната ѝ страница Captured by Svetoslava. 

КК

Камелия Кондова - външен редактор

Камелия Кондова е родена през 1969 г. в Добрич. Автор на стихосбирките: „Повод за живот“, „Не и милост“ , „Как се обича художник“  „Тепърва ще се уча на живот“ , „Небе под ада“, „Малки смърти“, „Бай Георги има тъжни рамене“, „Неделята, която беше в понеделник“, „Спомням си, че и без тебе съм живяла“. Отличавана е с Голямата награда на националния конкурс „Петя Дубарова“, с Голямата награда на националния конкурс „Веселин Ханчев“ (двукратно), с Първа награда на в. „Литературен глас“ – Стара Загора, с Първа награда от националния конкурс „Петър Алипиев“ (2003 год.) , Наградата на СБП за „Малки смърти“, наградата „Изворът на Белоногата“, наградата на името на Дора Габе и др. Редактор е на над сто поетични и десетки прозаични книги на български автори през последните  30 години.

РИ

Радмила Иванова - предпечат, графичен дизайн

Радмила Иванова завършва 90 СОУ „Хосе де Сан Мартин“, степен „Бакалавър“ в УниБИТ със специалност „Библиотечен и информационен мениджмънт“, както и графичен дизайн в цялостната програма на SoftUni Creative. Усъвършенства уменията си с още няколко курса: Logo and Visual Identity, Graphic design for Marketing, UX/UI Design и Book Illustrations. Занимава се с графичен дизайн, предпечат на книги и рекламни материали.

Моника Комарницка - предпечат, художник, дизайн

Моника Комарницка завършва 164 ГПИЕ „Мигел де Сервантес“ и продължава образованието си в Национална художествена академия по специалността Книга и печатна графика. Един семестър от обучението си прекарва в Уелс. Известно време е главен художествен ръководител на дизайнерско студио Harmonica. Занимава се с изобразително изкуство, графичен дизайн и фотография, илюстрира детски книги.

ИС

Ива Спиридонова - творчески директор, редактор

Ива Спиридонова е автор на три поетични книги, съсобственик, творчески директор и редактор в Издателство „Библиотека България“. Пише поезия, проза, ревюта и критика в литературни платформи, редактира и рецензира книги, организира литературни събития. Съосновател на движението Нова Асоциална поезия, член на Асоциация на младите български писатели, член на Съюза на българските писатели.

СА

Симеон Аспарухов - управител

Симеон Аспарухов е автор на две поетични книги. Занимава се с любителска фотография, изобразително изкуство, графичен дизайн, поддържа музикален блог, пише поезия, кратки разкази, импресии и миниатюри. Редактор е на редица стихосбирки и книги с разкази от съвременни автори, пише анотации и ревюта за български писатели, представя и интервюира артисти, художници, писатели, музиканти, фотографи в официалната страница на издателство „Библиотека България“. Член на Съюза на българските писатели.

Всички