home~w6bREC~Fc3pwm_j

Tetradkata.com е интернет платформа за литература и изкуство. Създаден на 30 ноември 2017 година, сайтът предлага на читателите богато съдържание от поетически, белетристични, есеистични, езиковедски текстове, както и рецензии на нови филмови заглавия, ревюта на книги, преводи на художествени произведения и др. Основна цел на “Тетрадката” е да побира в „страниците” си текстове от разнообразни жанрове и стилове. За период от една година авторите, публикували в сайта, са близо 50.

Сред идеите на виртуалното пространство е да се поставят на фокуса на читателското внимание вълнуващи лица от българската културна сцена. В раздел „Интервюта” са поместени събеседвания на авторите от екипа на сайта с известни личности: Здравка Евтимова, Иван Христов, Невена Борисова, Николай Фенерски, Петър Чухов, Георги Бърдаров, Калин Терзийски, Росен Карамфилов, Алек Попов, Мирела Костадинова, Елена Павлова, Явор Цанев и други.

За да популяризира литературата на българското съвремие, Tetradkata.com изпълнява функцията и на медия, отразяваща литературни четения, представяния на книги, срещи с писатели и инициативи, които имат значение за развитието на културата. Паралелно с публикационната дейност екипът на Tetradkata.com не спира да организира литературни събития в страната.

„Да даваш за изкуството и да черпиш от него винаги си заслужава!“ Основателите на сайта се придържат към това кредо и вярват, че то ще бъде възприето от повече хора.

Създатели на Tetradkata.com са Иван Хр. Христов, Лъчезар Йорданов и Калоян Христов. Администратор на сайта е Габриела Христова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички