08_BB_PREMIERA

П Р О Т О К О Л

от официално заседание на журито, определено за оценяване на Национален конкурс за литература на Издателство „Библиотека България“ – „Вие пишете, ние четем“, 2022

Тема „Любовта не е метафора“

Конкурсът за поезия на тема „Любовта не е метафора“ е с национален статут, анонимен и се провежда за четвърта година. Участниците трябва да са пълнолетни граждани. Авторите в последното му четвърто издание участваха с максимум три поетични текста във формат word. Задължително условие бе изпратените текстове да не са издавани досега. За неиздадено произведение се прие това, което към крайната дата за участие в конкурса не е публикувано (на хартиен носител или в електронна книга) от издател в обособен том, включително в сборник от множество автори. Конкурсът се проведе в периода 01.09.2022 – 01.12.2022.

В конкурса взеха участие двеста двайсет и и осем автора, всички от които отговаряха на регламента и условията на конкурса.

Финалните резултати от конкурса са, както следва:

Днес, 17.12.2022, жури в състав

1. Камелия Кондова – председател

2. Димитър Гачев – член  

3. Ива Спиридонова – член

и в присъствието на

4. Симеон Аспарухов – координатор на конкурса

взе следното решение:

Победителите в конкурса „Любовта не е метафора“, 2022 са:

  1. ПЪРВО МЯСТО – ИВО БЕРОВ – награждава се с плакет, грамота и издаване на стихосбирка през 2023 г.
  2. ВТОРО МЯСТО – СВЕТЛАНА АНГЕЛОВА –  награждава се с плакет, грамота и 300 лв.
  3. ТРЕТО МЯСТО – ПАВЛИНА ЙОСЕВА –  награждава се с плакет, грамота и 200 лв.

Журито взе решение да обяви официално финалните резултати на 25.01.2023 г., съгласно регламента на конкурса. Връчването на наградите ще се състои на премиерата на книгата на победителя от конкурса, която предстои да бъде отпечатана през 2023, след съответната редакция, коректура и предпечат, от издателство „Библиотека България“.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички