Картина1

 

 

 

ТОП 5 на месеца: Най-поръчваните заглавия през август ви очакват с 20% отстъпка на Алея на книгата

 

 

Книгите на „Библиотека България“ се оказаха най-уютното убежище и през знойния август. Представяме ви класацията на месеца, според избора на читателите. Всички заглавия може да намерите с 20% отстъпка на Алея на книгата от 4 до 10 септември, шатра 49, НДК Парк, а при покупка на две книги получавате трета по избор като подарък.

 

Религия на любовта – Библиотека България (biblioteka-bulgaria.bg)

Езотерични статии

Тази книга има за цел да представи в синтезиран вид основни въпроси от езотериката, свързани с различни области на живота, науката и бита. Тя е предназначена за хората, които търсят своя духовен път, обединяващото начало и общия корен на науката, религията и езотериката.

Различните епохи и региони в света са имали различни духовни учители, но Божественото начало е едно, то е основополагащо, градящо и хармонизиращо. Бъдещето принадлежи на единната обща вяра, която ще се трансформира в училище за духа, без страх от забрани, наказания и догми,; тя ще върне изначалната свобода на човека, без да го поставя в калъпи и ограничения, ще го води в Пътя, без да му отнема възможността за избор. Човекът на новата епоха ще бъде окриляван, а не сплашван, защото духовният ръст не се постига в страх, а в свободен полет към дълбочината на съвършенството…

 

Достояния – Библиотека България (biblioteka-bulgaria.bg)

Поезия

В последните си поетични  откровения авторът разказва за ,,тайните на дългите лета“, за ,,болката и раната след удара“, за ,,бреговете на надеждите“  и за ,,гърба изправен“. За това, че ,,щом обичал си някога, било е всичко друго без значение“. Седнал на ,,камъка – наследника на времето“, той прави поредна равносметка за това ,,колко скъпо може да струва истината“, колко ,,дълъг е вървежът към къщи“ и ,,колко ценна е наградата накрая, щом знаеш откъде си тръгнал“.

В страниците на стихосбирката оживяват и героите – Гостът, Аутсайдерът, Принцесата, Максо, Гадателят. Тук старец дими пред врáтника, майка трака на ,,Singer“-а, а през зелени треви на закъсняла пролет банда приятели огради прескачат. Едно малко таванче с ,,чупнати форми“ приютява света на поета, където деца коват картонени брони, русо момиченце моли за приказка и Буквар срича нечие пожълтяло детство. Там влюбени връзват панделка синя, жената е ,,пяна от морска вълнá“, а Голямата любов е ,,въпрос на сърце“.

От ,,ДОСТОЯНИЯ“ лъха и носталгия по ,,старата Коледа в малкия град“, където ,,вали най-важният сняг“.  С ръждива покривка на времето са покрити на детството местата. Тихо шумолят чистачките, триещи нечии сълзи, а по коловозите на времето един влак потраква в ритъма на Болеро, отмервайки ,,обратното броене – …три, две, едно…“.

Разбрал, че ,,други възрасти няма да има“, Иваномир Цанков размишлява върху живота, който ,,побира се в шепа“ и ,,само част от мигновението трае“.

 

 

Една въздишка на вселената – Библиотека България (biblioteka-bulgaria.bg)

Поезия

Когато вселената въздиша, поетът чува първи. Но и обратното е вярно със всичка сила.  Вселената чува въздишката на поета. И в това негласно „споразумение“ се раждат стиховете на Милка Яначкова. С годините се научих да разпознавам кога зад една поезия стои животът, преживяното, истинската болка, истинската радост. Белият лист изисква честност и не прощава изсмукани от пръстите излияния. Затова ме развълнува поетичния свят на Милка – с грижата за земята, със страха за децата ни, с носталгията по родината и… с онази надежда, че още не е късно да станем по-добри. Това прави нейната поезия – очовечава и в този смисъл е наистина спасителна.

 

Сюжети – Библиотека България (biblioteka-bulgaria.bg)

Поезия

Любомира Видева е името на младия човек, когото ще се радвате, че четете. Тя говори от свое име за нашите тайни, за безсилието да признаем силата, която притежаваме, и да продължим напред именно с нея, в изучаването на изкуството на Живота.

Сюжетите в дните ни всъщност са метафора на съдбата. И възможност да покажем на децата си как се обича истински, да изживеем няколко живота, да умираме стотици пъти от любов, да открием истинските лица на себе си.

Любомира Видева има смелостта да изпише съдбата. Нейните “Сюжети” са символи на раждането и умирането във всеки нов ден, всяка любов и всяко възкръсване.

Към настоящия момент книгата е с изчерпан тираж.

 

  

Предзимие. Избрано – Библиотека България (biblioteka-bulgaria.bg)

Поезия

Поетичната колекция „Предзимие. Избрано“ на Спаска Гацева е съкровищница от живи думи, убежище от зимата на битието, песен за живота като есенно листо, обречено да полети и да се преражда във всяка следваща пролет като стих. Една необикновена и специална книга, носеща светлината и доброто в себе си, скътала ги като послание, че човекът е толкова голям, колкото са високи думите и мечтите му и толкова вечен, колкото са неизтриваеми следите му. А думите на Спаска Гацева оставят дири и стигат небето, за да погледнат света и хората от висините на непреходната поезия с онази обич, за която човешкото сърце е твърде мъничко и която прелива в стихове.

Библиотека България – нашето издателство за българска литература.

Тези и още много издания ще ви очакват с 20% отстъпка на Алея на книгата от 4 до 10 септември, шатра 49, НДК Парк, а при покупка на две книги получавате трета по избор като подарък.

https://www.biblioteka-bulgaria.bg/

 

Зарина Василева, PR

 

 

Фотографии: Библиотека България

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички